MENÜ

iPhone segítség

iPhone-ra egyedi csengőhangok készítése iTunes-szal

 

Sok fejfájást okoz az új iPhone tulajdonosoknak, hogyan is készíthetnének egyedi csengőhangokat. Itt lépésről lépésre megtekinthetjük, miként lehet maximum 40 másodperces csengőhangot létrehozni az mp3-as zenéinkből.

Mindehhez nem lesz szükség semmilyen segédprogramra, mindössze az iTunes legújabb változatát fogjuk használni.

1. lépés: Ehhez indítsuk el az iTunes aktuális verzióját, és keressük meg benne azt az mp3 fájlt, amelyből csengőhangot szeretnénk készíteni az iPhonera. Kattintsunk rá a jobb egérgombbal, válasszuk az Infó megjelenítése (Get Info) menüpontot,

1.1 azon belül pedig az Opciók (Options) fület válasszuk az előugró ablakban. Itt állítsuk be a Kezdési időpont (Start Time) és a Befejezési időpont (Stop Time) értékeket úgy, hogy a kiválasztott zenerészlet legfeljebb 40 másodperc! legyen, vagy természetesen ennél tetszés szerinti kevesebb (ha a kezdés időpontja 0:00 azaz a zeneszámot az elejétől szeretnénk megvágni, akkor ne pipáljuk ki, de így a befejezés időpontját ki kell pipálni).

 • információk (tesztelt): az iPhone 45 másodpercig csörög (ha hozzáérünk, ha nem a kijelzőjéhez), mire foglaltat jelez a hívó félnek. Van rá mód hogy 45 másodpercig (azaz a csörgés leteltéig) szóljon a csengőhangunk, de csak 40 másodpercig tudunk szinkronizálni iTunes használatával. Így az iTunes-szal felszinkronizált csengőhangjaink 40 másodpercig szólnak azután ismétlődnek. Más telefonok 1 perc 30 másodpercig csörögnek, mire foglaltat jeleznek a hívó félnek és megszakad a vonal.

Az OK megnyomásával mentsük a beállítást.1.2.0 Konvertáljuk AAC formátumra: kattintsunk ismét a jobb egérgombbal a zeneszámra, és válasszuk az AAC verzió létrehozása (Create AAC Version) pontot.

 • 1.2.1 Előfordulhat, hogy a hangod már AAC verzióban van, mert az iTunes azt is támogatja. Ha így van akkor, értelemszerűen kihagyhatod ezt a lépést.

1.3 Így csináltál belőle AAC verziót azaz, így lett egy .m4a típusú fájlod (AAC verzió = m4a formátum). Most már az iTunesban a zenék közt szerepel a megszerkesztett hangod is.

1.4 A tökéletesség érdekében mielőtt elfelejtenénk érdemes most visszaállítani az eredeti (mp3-as) zenénk Opciók menüjében a vágásokat, hogyha szeretnénk azt a számot zenelejátszóval (iTunes, iPhone...) hallgatni, hogy ne csak a csengőhang része szóljon ezután. Ehhez annyit kell tenni, hogy az Opciókban vegyük ki a pipát aKezdési időpont és a Befejezési időpont elől is aztán mentsük a beállításokat az Ok gomb  megnyomásával.

2.0 lépés: Keressük meg a számítógépünkön az iTunes könyvtárat és benne az m4a fájlt.

2.1 Az iTunesban jobb egérgombbal az AAC (.m4a) formátumú (40 másodperces) számra kattintva Windows felhasználóként válasszuk a: Megjelenítés Windows intézőben pontot, Mac OS X alatt a: Show in Finder pontot.

 • 2.2 Ezt a Windows felhasználók általában a: „C:\Users\Felhasználónevem\Music\iTunes\iTunes Media\Music" vagy: „C:\Documents and Settings\%username%\My Documents\My Music\iTunes\iTunes Music" ) mappában találják.
 • 2.3 Mac OS X felhasználók általában a: „Music/iTunes/iTunes Music” mappában találják.

3. lépés: Ha megtaláltuk, másoljuk át egy másik helyre például a Asztalra (Desktop).

 • 3.1 Az iTunesból a csengőhangot kihúzhatjuk az asztalra is. Így készül róla egy másolat anélkül, hogy meg kellene keresni az eredeti fájlt.

4. lépés: Az előzőleg másik helyre másolt .m4a fájlt nevezd át .m4r fájlra, mert csak .m4r kiterjesztésű fájlt tud majd az iTunes a hangok közé tenni.

4.1. Az átnevezés m4r kiterjesztésre bővebben - ide kattintva.

 • 4.2 Elég átnevezni, nem muszáj konvertálni.
 • 4.3 Figyeljünk arra is, hogy a fájlnév ne tartalmazzon speciális karaktereket.
 • 4.4 Windowsban, ha a fájl átnevezésére kattintva a kiterjesztést (a . utáni m4a-t) nem engedi átírni, akkor a következő beállítást kell módosítani a Vezérlőpultban: Vezérlőpult\Megjelenés és személyes beállítások --> ott a: Mappa beállításai-t megnyitni. Mappabeállításokon belül a Nézet fület kiválasztani és ki kell venni a pipát a következő sor mellől: Ismert fájltípusok kiterjesztéseinek elrejtése (Hide extensions for known file types). Az OK megnyomásával mentsük a beállítást.
  A kiterjesztés megváltoztatása bővebben - ide kattintva.

5. lépés: Adjuk hozzá a csengőhangot az iTuneshoz.
Ezt egyszerűen a Fájl könyvtárhoz adása... Ctrl+O (Add File to Library...) utasításokkal tehetjük meg. A felugró ablakban az előbb átnevezett m4r állományt kell kiválasztani (tallózni).

 • 5.1 Vagy húzzuk bele az iTunes könyvtárba az m4r állományt.
 • 5.2 Vagy akár (ha a számítógépünkön társítva van az m4r formátum az iTuneshoz) dupla kattintással is hozzáadhatjuk.

5.3 Az iTunesban a Hangok  (Tones) között fogjuk látni az új csengőhangot.

6. lépés: Csatlakoztassuk a számítógéphez az iPhonet. Az iTunesban a telefonvezérlő  ablakában a Hangok menüben jelöljük be a Hangok szinkronizálása (Sync Tones) pipát.

6.1 Szinkronizáljuk az iPhonet. (Alkalmazás = Szinkron gombbal). Szinkronizálást követően már a csengőhangok közt fog szerepelni az új csengőhangunk.

7. lépés: Az újonan hozzáadott csengőhangunk kiválasztása, beállítása az iPhoneon. Részletesebben - ide kattintva.

 

 

 

 

Vendégkönyv

Kép újratöltsée
 • 2016-05-10 15:59:23
  szia szintén ugyan ez végig vittem a folyamatot de a végén mikor hozzá adom nem történik semmi s4-ről van szó köszi a választ
 • 2016-03-24 07:00:28
  Szia! A segítségedre lenne szükségem! Végig vittem a folyamatot, de folyton azt a hibaüzenetet kapom, h a szám nem lett átmásolva az iPhone készülékre, mert az nem játszható le ezen a készüléken. Többször próbálkoztam, sajna mindig ez a végeredmény. Nem tudom, mit csinálhatok rosszul. Köszönöm, ha segítesz! Viki

 

 

Weboldal készítés ingyen

Szavazás

Megéri iPhone 6S-re váltani az iPhone 6-ot, vagy 6 Pus-t?
Igen megéri a 6-ot!
Igen megéri! a 6 Plus-t is!
Nem éri meg őket leváltani!
Asztali nézet